Medverkande

aghili/karlsson

aghili/karlsson medverkar i Smålandstriennalen med projektet Kojan, där konstnärer och designers bjudits in av Österängens konsthall för att utforska temat “spontan lek” tillsammans med olika barngrupper. Konstnärsduon aghili/karlsson och deras medkonstnärer från förskolan HallonEtt i Huskvarna har tagit fram gestaltningen pari*porten, som är ett verk i tre delar som riktar sig till barn och älvor.

Verket består av en blommande äng, en interaktiv port som leder in till ängen och en pinnkoja som besökare kan fortsätta bygga på under sommaren. Porten är bara precis så hög att älvor och små barn kan passera igenom den. Den består av vattenkannor som man kan ta med sig ut på ängen för att vattna blommorna. Kojan på ängen kommer man till via en slingrande stig och dess form speglar “fikakojan” som barnen på HallonEtt själva har byggt vid Pustaleden. Kojan byggdes på plats av aghili/karlsson och medkonstnärer från HallonEtt i Huskvarna Folkets Park under våren och visas hela sommaren.

aghili/karlsson (Nasim Aghili och Björn Karlsson) är en konstnärsduo som arbetar med olika former av deltagande praktiker och offentliga verk. Deras arbete utgår ofta från erfarenheter och manifestationer av exil och marginalisering och fokuserar därför på konstens potential att skapa sörjbarhet och helande, inte sällan genom kollektiva ritualer. Dom är baserade i Stockholm och på landsbygden utanför Södertälje där dom även har sin trädgård och bland annat odlar örter till sina teritualer.