Program

Guidad konstvandring: Österängens skulpturpark/Kojan

Guidad konstvandring: Österängens skulpturpark/Kojan
Plats: Österängens konsthall
Tid: 14.00
Datum: 30 juni, 7 juli, 14 juli, 21 juli, 28 juli, 4 augusti, 11 augusti
Fri entré, ingen föranmälan behövs

Välkommen att följa med på en guidad konstvandring på Österängens skulpturpark. Sedan Österängens konsthall öppnade 2015 har ett 15-tal offentliga gestaltningar uppförts på Österängen och i Huskvarna och runt Vättern. Sju av verken ingick i projektet “Naturen tar över” där konstnärer bjöds in att adressera “biologisk mångfald” ur olika perspektiv. De senaste tillskotten till skulpturparken är verk från projektet “Kojan” där konstnärerna aghili/karlsson, Robin Tidblom, Ruben Wätte och Lekkontoret bjöds in för att tillsammans med barn från förskolor, fritidshem och fritidsgårdar utforska begreppet “spontan lekplats”.

Under denna vandring på cirka två kilometer visar “kojorna” och ett urval av övriga verk i skulpturparken. Vill du besöka skulpturparken på egen hand finns en karta att hämta i konsthallen.

Praktisk information
Vandringen tar cirka 45 minuter. Vi går på asfalterad gång/cykelväg som är tillgänglig med rullstol, men innefattar upp- och nerförsbackar.
Vi samlas på Österängens konsthall kl. 14.00.
Fri entré, ingen föranmälan behövs.
Inställt vid ösregn.

KOJAN drivs av Österängens Konsthall & Konstfrämjandet och finansieras av Kulturrådet. Projektet samarbetar med Huskvarna Folkets Park, Biosfärområde Östra Vätterbranterna,HallonEtt och fritidshem och förskolor i Jönköpings kommun. KOJAN är en del av Smålandstriennalen.