Program

Självorganiserade platsers roll i konstens ekosystem

Symposium på Gässmåla skola om framtiden för mindre sjävlorganiserade verksamheter och hur de kan stöttas och utvecklas.

Smålandstriennalen har arbetat med mindre sjävorganiserade platser och verksamheter där man ofta får axla många roller, men där man också når en annan publik än de traditionella institutionerna. När Smålandstriennalen går mot sitt slut bjuder vi in till en dag där vi kan dela erfarenheter och diskutera framtiden för de mindre verksamheterna och hur de kan stöttas och utvecklas.

Dagen börjar med fika och en rundvandring på Gässemåla skola där Magni Moss, (initiativtagare till Gässemåla AiR) berättar om platsen, verksamheten, framtida ambitioner och tidigare erfarenheter. KonstnärenKate Moss berättar också om Landing Thoughts, en post-akademisk kurs för konstnärer som bl.a. gjort en workshop på gården.

Efter lunch leder Per Hasselberg från Folkrörelsernas Konstfrämjandet ett panelsamtal med Magni Moss, Kerstin Björk från Kulturvagnen, Sara Rossling frilansande curator, David Torstensson från Siggalycke Folkskola och Johanna Linder från Österängens konsthall.

Symposiet arrangeras av Gässemåla AiR, Smålandstriennalen, Bild och Form Kronoberg och utvecklingsprojektet ARRK - Art Research Residency.

Plats:

Gässemåla skola, 36296, Ryd

Att ta sig hit:

Lättast är med bil och GPS. Lokalbuss till Ryds busstation från Växjö tex. Eller tåg till Älmhult alternativt till Mörrum om man kommer från Skåne) där man har en ordnad skjuts från oss eller någon annan. Frågor kan tas på telefon i samband med anmälan. Om man behöver boende - fråga oss!

Tid: 11:30 -17:00 den 30 september

Anmälan till magni.moss@protonmail.com eller 0730325982 senast den 28 september. Vi har ett maxantal på 30 deltagare.

Förmiddags och eftermiddagsfika samt lunch kommer att serveras till deltagarna (specificera kost, allergier etc. i anmälan)

Bild från Gässemåla residency augusti 2023