Program

Siggalycke Teaterskola har ett förslag

Förslag för en teater
Förslag för en teaterskola
Förslag för en föreställning
Förslag för en teaterföreställning
Proposal for a Theater school

Hösten 2012 köpte vi, ett kollektiv på c.a 30 personer från Malmö och Köpenhamn, Siggalycke Folkskola. Vi hade samlats kring drömmen om att dela ett hus tillsammans och ett av våra kriterier var att huset skulle vara så pass stort att vi inte på förhand kunde veta vad vi skulle göra av det.

I över tio år har vi arrangerat självorganiserade skolor i huset där vi lär tillsammans för vår egen skull. Inga elever, inga lärare - men med ett varierande ämne att samlas runt, undersöka och experimentera kring.

Under tre somrar utvecklade vi något vi kallade för ljudskolor - experiment i hur en kan lära genom ljud. Och nu har vi bestämt oss för att undersöka teater.

Vi har träffats en vecka i vårt hus och prövat vad teater kan vara för oss. Många av oss är yrkessamma inom konstfältet men få har en professionell erfarenhet av vad det är att göra teater tillsammans - eller en skola om teater, en skola som teater eller en teater genom en skola.

Vi vet inte riktigt än. Men vi vet att en del av att arbeta med teater innebär att vända sig till en publik och vi vill gärna prova att ställa oss i dialog med vår omgivning redan innan vi vet vart vi ska.

Kom och lyssna till vad vi föreställer oss och dela ett samtal om vad som är spännande med att göra teater, en skola, både och eller något däremellan, när man inte är yrkesverksam eller van vid scenen.

Lördagen den 16 mars 2024 kl. 12.00-13.15 Tingsryds bibliotek

12.00: Introduktion + något varmt att dricka
12.15: Performance
12.45: Samtal

Varmt välkomna!

önskar Teaterskolan i Siggalycke

I samarbete med Tingsryds bibliotek