Utställningar & projekt

Middle Ground – And Making Sense of Everything

Middle Ground – And Making Sense of Everything
Separatutställning med Ailin Mirlashari

Västra hallen på Växjö konsthall
Datum: 9 juni – 16 september

I utställningen Middle Ground – and Making Sense of Everything skapar Ailin Mirlashari en drömsk mötesplats, ett magiskt vardagsrum, där kärnan i det mellanmänskliga och allt som spretar ut från det kan ingå i fria och trygga samtal om identitet, kluvenhet, sorg, hopp och glädje.

I sommarens utställning på Växjö Konsthall sveper konstnären Ailin Mirlashari in hallen i värme, sårbarhet och mod. Hon skapar utrymmen som vänder ut-och-in på revolutionära uttryck – bort från aggressivitetens estetik och mot en livsbejakande och emotionellt tillåtande kraftströmning som osar av styrka, humor och vilja.

Genom hennes lins går det att få syn på människan bakom de föreställningar och narrativ som hela tiden skapas och återberättas. I de stora frågorna kring existensen i kombination med specifika erfarenheter, känslor och dilemman, där finns riktiga möten att uppleva. Över fysiska, geografiska och sociala gränser.

Inom ramen för sitt konstnärskap skapar Mirlashari platser för frigörelse, glädje och sorg, som utspelar sig i koreograferade videoverk, improviserade performances, kollektiva muraler, kalligrafi och kläder. Tillsammans utgör de en rörelse i både nygråten och ren glädje, i varm sorg och bland kalla landskap tillsammans med befolkning från vad som kallas för utsatta områden.

Och när hon gör det, anlägger Mirlashari kanske grunden till vad ett hem egentligen är? En plats där det går att testa tankar, självuppfattningar och strategier tillsammans, för att kunna leva i förhandling med sin omgivning men ändå bli hel.