Utställningar & projekt

Diö Konsthall

I det lilla samhället Diö kommer konstnären Ella Tillema förverkliga Diö Konsthall, ett politiskt och socialt engagerande projekt.

Diö Konsthall är en flaggstång med ett löpande utställningsprogram belägen i konstnärens trädgård, centralt i samhället Diö. Tillema lyttade från Malmö för dryga två år sedan och fann i Diö förutsättningarna för en oberoende, experimentiell utställningsplats, som varken förhåller sig till den invanda konstpubliken eller den för konsten normativa, vita kuben. Konsthallen kommer under våren tillverkas för hand av konstnären med lokala material och etablerandet engagerar såväl bygdens invånare, förskola och föreningar som lokala företag. Flaggstången kommer sedan under ett års tid fungera som en plats för utställningar och bjuda in ett brett urval av konstnärer från hela sverige att fritt förhålla sig till formatet Diö Konsthall och skapa nya verk som kan hissas på stången under generösa och festliga former.

Diö Konsthall finansieras med medel från Konstnärsnämnden och Postkodstiftelsen.

UTSTÄLLNINGSPROGRAM DIÖ KONSTHALL:

17 juni - 30 juni

Olika men lika bra

Barnen på förskolan Bokhultet, avdelning Solen

1 juli - 13 augusti

ANTINATIONALISTISK

Konstgruppen Ful och Björn Karlsson

1 juli vernissage på Diö Konsthall och senare samma dag visas hybridföreställningen Tal Till Nationen på Älmhults Folkets hus

10-12 augusti kommer Ful till Diö Konsthall för att hålla en workshop och finissage

19 augusti - 24 september

The Cosmic Sneeze

Petra Lindholm

30 september - 4 november

Oscar Guermouche

11 november - 17 december

Leif Holmstrand

20 januari - 25 februari

Carola Grahn

Resterande program är under planering