Utställningar & projekt

ANTINATIONALISTISK

ANTINATIONALISTISK visas på Diö Konsthall 1 juli - 13 augusti

Tal till nationen, föreställning på Älmhult Folkets hus 1 juli
workshop med Ful, Diö Konsthall 10-12 augusti

I samarbete med fyra konsthallar runt om i Sverige och Sápmi rullar Fuls antinationalistiska konstprojekt Tal till nationen vidare i form av en turnerande utställning.

Den 1 juli blir det invigning av verket ANTINATIONALISTISK av Björn Karlsson och Ful på Diö Konsthall. Detta blir tredje stoppet för denna skulptur, som tidigare visats på konsthallarna FOLK i Skärholmen och Blå stället i Angered. Efter Diö turnerar det vidare till Havremagasinet i Boden.

Invigningen av verket ANTINATIONALISTISK följs av visningen av bioföreställningen och körverket Tal till nationen, som Ful gjort tillsammans med flerfaldigt prisbelönta musikern Sara Parkman. Bioföreställningen är en unik kombo av filmvisning, scenkonst irl, singalong och tårtbjudning som leds av en av Ful utsänd värdinne. Tillsammans skapas en gemensam hyllning till yttrandefriheten och en kärleksförklaring till det fria ordet.

Den 10-12 augusti kommer Ful till Diö Konsthall för att hålla en workshop kring temat på deras utställning, öppen för alla och förstås, gratis inträde.