Program

Konstkollo i Mönsterås

Nu är det dags för årets upplaga av Konstkollo – Kalmar konstmuseums mobila ateljéverksamhet för ungdomar mellan 10–15 år. I sommar finns vi på följande platser: Högsby, Hultsfred, Torsås och Mönsterås. Under Konstkollo har barn och unga möjlighet att träffa våra konstnärer och laborera med olika material, tekniker och uttryck. I år tar Konstkollo avstamp i Smålandstriennalen – en utställning där olika aktörer runt om i Småland under sommaren 2023 undersöker landskapets geografi och utmaningar med det gemensamma temat ”Små Land”. Tillsammans med en konstnär upptäcker vi landskapets omgivningar genom att samla in material i alla dess former för att skapa vårt eget lilla Småland – så som vi vill att det ska se ut.

I Mönsterås kommer vi även fortsätta med vårt tema kring LÄRA OM ARKIVET, ett pågående projekt som involverar Designarkivet i Nybro. Även i år återkommer vi till Stranda hembygdsförening där vi under en vecka utforskar Strandas olika samlingar.

Kostnadsfritt för barn och unga i åldern 10–15 år och vi bjuder på mellanmål alla dagar.

MÖNSTERÅS

27/6 – 30/6 kl. 10-16

Konstnären Anna-Linda Gabriel håller i kollot på Stranda Hembygdsgård i Mönsterås

Anmälan senast 9 juni till DESIREE.UNGER@MONSTERAS.SE, Mönsterås Kulturskola.

I samarbete med Kalmar konstmuseum, Stranda hembygdsförening, Mönsterås Kulturskola, Lära om arkivet och Smålandstriennalen

  • VadKonstkollo
  • VarStranda Hembygdsgård i Mönsterås
  • När27 Juni – 30 Juni
  • Tider27/6 – 30/6 kl. 10-16