Program

Häxskola med Kerstin Björk

Obs! Från 7 år.

Varmt välkommen på häxskola med konstnären Kerstin Björk. Både barn, vuxna, häxor och ickemagiker är hjärtligt välkomna. På häxskolan kommer vi att använda oss av röllekan som material och ledsagare för att skapa amuletter, trollkvastar och andra magiska ting. Vi kommer också att använda oss av broderi, textil, pinnar och andra naturmaterial.

Lördag 16 september kl 12-15.

Anmälan sker till: info@virserumskonsthall.com

Denna workshop är en del av den feministiska kartan i Småland, som genomförs med Smålandstriennalen. Denna gång samlas vi i Mias stuga i Skrämbohult utanför Skruv, en stuga som är byggd ca 1850. Här bodde Mia, utan el och vatten, tills hon blev 96 år. Nu en plats för kultur.

Kerstin Björk arbetar med broderi som bild och koncept, men också med andra material. Natur och miljö har en stark närvaro i Björks konstnärskap och vardag. Det handlar om ett utforskande och gestaltande av natur och naturmagi och också om en underliggande medvetenhet om rådande klimatförändringar.

Röllekan är en vanlig och tålig växt som växer i vägkanter, trädgårdar och på ängar i hela landet. Den är en av de mest använda läkeväxterna, bland annat känd för sina sårläkande och kramplösande egenskaper. Röllekan är också starkt sammankopplad med magi och förknippas med beskydd, mod och kärlek.

Fika kommer att finnas. Det eldas i kaminen men det kan vara lite kyligt i stugan så ta gärna med en tröja och något att sitta på!

Tillgänglighet:

Marken runt Mias stuga är lite halvt ojämn. In i stugan är det ett trappsteg och sedan trösklar. Utedass bakom stugan.

Hitta till Mias stuga:

Adress: Sofielund, Skruv (Skrämbohult)

Vägbeskrivning:

Från Skruv, ta Östra infarten (vägen som går förbi glasbruket) mot Skrämbohult, efter ca 2 km. sväng till vänster (!) vid gul skylt ”Gåsamåla N:a” (som pekar mot höger). Kör vidare på grusvägen förbi ett flertal hus. Håll till vänster varje gång vägen delar sig. Efter ca 700 m. kommer du till Mias stuga som ligger på höger sida. Om du kommer med bil, parkera med förstånd och hänsyn till naturen!

  • VadWorkshop
  • När16 Sep
  • TiderLördag 16 september kl 12-15.