Medverkande

Josefin Jussi Andersson

Josefin Jussi Andersson, född och uppvuxen i Svenarum, Jönköpings Län, utbildad på Kunsthøgskolen i oslo och på Konstfack i Stockholm.

Upplevda förändringar i stadsbilden har fått mig att inrikta in mig på värde i relation till plats, jord, cykler och tid. I upprepade försök att länka förändringsprocesser i staden och en mer existentiell dimension av de människor eller de platser som berörs av detta. När mark, ofta av industriell prägel i centrumnära periferi förvandlas till högresta exklusiva byggnader i betong och glas vill jag via min praktik förstå identitetens funktion och identitetsskapande mekanismer. Hur påverkas värde, ekonomiskt, socialt, filosofiskt, fysiskt.

Platser som betraktats som en slags utkant, förvandlas till oigenkännlighet och nyinvigs för invånarna i staden som bostadsyta och arbetsplats. Men går det att betrakta denna arkitektoniska och sociala utveckling som på något annat sätt än just utveckling? Min praktik är baserad i text men tar oftast form som performance, jag gör också böcker, publikationer, film och musik. Jag samarbetar med andra konstnärer, sceniska utövare, dansare, tonsättare, musiker och grafiker.