Program

Workshop med konstnären Moa Franzén i Kleva gruva

Den 26 augusti är det workshop med konstnären Moa Franzén, som också hon är en del av utställningen Fingrarna mot himlen och munnen i jorden, i Kleva gruva.

Den 26 augusti är det workshop med konstnären Moa Franzén, som också hon är en del av utställningen Fingrarna mot himlen och munnen i jorden, i Kleva gruva. En manligt kodad plats där endast bergsfrun haft tillträde historisk blir nu plats för denna workshop där vi tillsammans utforskar våra röster.

Under workshopen kommer konstnären Moa Franzén att leda ett experimentellt utforskande av rösten och hur den kan ljuda utanför de lägen vi är vana vid. Vi kommer med lekfullhet röra oss vokalt genom den radikala kraften i att ljuda tillsammans. Genom att utgå från kroppen kommer vi hitta och uttrycka läten som tänjer på gränserna för vad vi uppfattar som mänskligt, djuriskt eller genusnormativt. Workshopen utgår inte från sång eller tränad röst och ställer inga krav på vokal kapacitet. Det vokala materialet vi kommer att pröva utgår från ett samarbete Franzén ingår i med koreograferna Tove Salmgren och Kajsa Wadhia.

Anmälan till info@virserumskonsthall.com. Vi startar kl 16 och avslutar ca kl 18 med lättare fika.

  • VadWorkshop
  • Var
  • När26 Aug – 26 Aug
  • Tiderkl 16.00-18.00