Nyheter

Om sorg, trollkonster och humor

Om sorg, trollkonster och humor är en projektutställning på Växjö konsthall med konstnärerna Ingela Johansson och Elin Sundström som fördjupar sig i ämnet omsorg genom frågor om humor, sorg och konst i vårdmiljö. I sina respektive praktiker arbetar konstnärerna situerat och i nära dialog med plats, med intresse för omsorgsfrågor och historieskrivningar.

Under Om sorg, trollkonster och humors vernissage den 25 augusti hålls ett konstnärssamtal i utställningen. Bland konstobjekt sprungna ur research och platsarbete bjuder Elin Sundström in konstnärskollegan Sigrid Holmwood till ett samtal om folktro, magiska objekt, och nutidsmänniskans potentiellt positiva inverkan på sin omgivning.

Den 9 september arrangeras "En omsorgsfull humoresk om situationen i vården", ett underhållande och samtidigt utforskande event av konstnären Ingela Johansson med inbjudna gäster och fokuserar på humorns förekomst och bruk i vården ur ett konstnärligt perspektiv. Med utgångspunkt i utställningen sätter Ingela Johansson ljus på clownen som motiv och historisk figur inom vården och konstnären Anna Kindbom plockar hon upp gitarren och framför sitt nyskrivna verk Humor som glitch.